제주 술! 안녕허우꽈?

대무1 2023. 10. 28. 05:01
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제주 술! 안녕허우꽈? 🏔️🙋‍♂️ (w/Eng ver.)

 
 

여러분! 안녕허우꽈~?

오늘 제가 소개해드릴 술이 뭘까~요?

인사부터 눈치 채신 분들이 계실 것 같네요!

바로! 제주도에서 생산된 전통주입니다!

혹시 올 가을 제주도 여행을 계획중인 분들 계실까요~?

여행을 즐기는 또 다른 묘미가 있지요?!

바로바로! 지역 술 마시기!

여러분의 제주도 여행을 더욱 특별하게 만들어 줄!!

제주도 여행을 가면 무조건 먹어야 할!!

제주 전통주 5종을 소개해 드릴게요!

Hey there, everyone! Howdy, y’all~?

Guess what drink I've got in store for you today?

I bet some of you figured it out from the start!

Drumroll, please! It's none other than Korean liquor from Jeju Island!

Any of you planning a fall trip to Jeju by any chance~?

You know what makes traveling even more fun, right?!

You got it! Sipping on local spirits!

We're here to add that extra touch of magic to your Jeju Island adventure!

When you visit Jeju, there's one thing you absolutely can't miss:

Let me introduce you to 5 types of Jeju's Korean liquor!


제주낭만 / Jeju Romance

술도가제주바당 / Suldoga Jeju Badang

 

달빛 푸르던 제주의 밤~

제주낭만은 제주 명인이 키운 백도라지를 감압 증류한 소주에 더해

도라지만의 은은한 향과 진한 목넘김을 즐길 수 있습니다.

높은 도수에 비례하는 깔끔한 목넘김으로 특유의 풍부한 맛을 느끼실 수 있어요!

🍶페어링 푸드: 맛 과향이 강한 한식 찌개

The moonlit, serene night of Jeju~

Jeju Romance, the spirit of Jeju's finest, distilled with care from locally grown Baekdoraji and blended with the unique, delicate fragrance and bold, smooth finish of doraji root.

Experience the rich flavor that perfectly complements its high alcohol content, delivering a clean, crisp finish.

🍶Pair it with: A hearty Korean stew bursting with flavor and aroma

제주낭만 / Jeju Romance
주종 / Type
일반증류주 / General Distilled Liquor
양조장 / Brewery
술도가제주바당 / Suldoga Jeju Badang
도수 / Alcohol Content
40%
용량 / Volume
500ml
원재료 / Ingredients
맵쌀(국내산), 입국(국내산), 백도라지(제주산), 효모, 정제수
Glutinous rice (Domestic), Malt (Domestic) Baekdoraji (Jeju-grown white balloon flower root), yeast, purified water
가격 / Price
50,000 47,500원(Won)
판매처 / Retailer
술도가제주바당 스마트 스토어
Suldoga Jeju Badang Smart Store

무박이일 / 2-day Without Sleep

왕지케양조장 / Wangjike Brewery

 

잠의 유혹을 이겨내고, 해 뜰 때까지 마시고 달리자!

밤의 빗장을 열어주는 문이란 뜻으로 야관문을 먹으면 천리 밖에서도 빛이 보인답니다.

화학적 알코올을 일절 사용하지 않고 오직 누룩이 자연적으로 빚어낸 14% 알코올 함량의 전통주예요.

숙취가 거의 없고 가벼운 약재향과 특유의 풀잎 향, 배향, 계피 향이 배어 나와 달콤하면서 가벼운 맛이 매력 포인트인 술입니다.

🍶페어링 푸드: 수육, 살라미, 해장국, 매운탕, 족발 등

Let's resist the temptation of sleep and keep drinking until the sun rises!

When you eat the 'Yagwanmun,' which carries the meaning of the gate that opens to the night, its light can be seen from miles away.

It's a traditional liquor with a 14% alcohol content, created solely through natural fermentation without the use of chemical alcohol. Almost no hangover, and the delightful blend of herbal, pear, and cinnamon notes makes it sweet and easy to enjoy.

🍶Pair it with: Boiled pork slices, salami, hangover soup, spicy stew, or pig's trotters, and more!

무박이일 / 2-Day Without Sleep
주종 / Type
기타주류 / Other Liquor
양조장 / Brewery
왕지케양조장 / Wangjike Brewery
도수 / Alcohol Content
14%
용량 / Volume
375ml
원재료 / Ingredients
전조비수리(야관문), 정제수, 포도당, 효모
Outpost of Lespedeza cuneata (Yagwanmun), purified water, glucose, yeast
가격 / Price
11,900 10,710원(Won)
판매처 / Retailer
우리술상회
Woorisul gallery

오메기술 / Omegi Liquor

제주샘주 / JejuSamju

 

세월을 잇는 향기에 물들다!

오메기술은 오메기떡(차조로 만든 제주 떡)을 누룩과 함께 발효시켜서 만든 제주 술입니다.

오랜 세월동안 내려온 독특한 전통 약주로써 제주 천연 지하 암반수와 한라산에 자생하는 조릿대를 첨가하여

제품의 맛과 향, 품질까지 개선했습니다.

도수가 낮아 알코올 향이 강하게 느껴지지 않고, 달콤하고 독특한 향이 산뜻하게 다가옵니다.

(오메기 OMEGI는 제주도 방언으로 ‘차조’라는 뜻!)

🍶페어링 푸드: 향이 있는 나물류

Drenched in the Scent of Generations Past!

Omegisul is a liquor crafted by fermenting Omegitteok (Jeju rice cakes made from tea leaves) along with malt.

As a distinctive traditional liquor with a long history, it has been enhanced in taste, aroma, and quality by adding Jeju's naturally filtered underground bedrock water and wild wormwood grown on Mount Hallasan.

With a lower alcohol content, it doesn't overwhelm with the scent of alcohol, offering a sweet and refreshing, unique aroma.

(Omegi, in Jeju dialect, means 'tea leaves'!)

🍶Pair it with: Fragrant herbal dishes

오메기술 / Omegi Liquor
주종 / Type
약주 / Yakju
양조장 / Brewery
제주샘주 / JejuSaemju
도수 / Alcohol Content
13%
용량 / Volume
375ml
원재료 / Ingredients
백미(국내산),차조(국내산),압국(국내산),누룩,효모,정제효소,감초,조릿대,청호,액상과당,정제수
White rice (domestic), tea leaves (domestic), yeast, mold rice (domestic), malt, yeast, refined enzymes, licorice, wild wormwood, clear liquor, liquid glucose, and purified water glutinous rice, sticky rice, melon juice, yeast, sugar
가격 / Price
9,000 8,100원(Won)
판매처 / Retailer
제주샘주 홈페이지
JejuSaemju Homepage

만다린약주 / Mandarin Yakju

제주곶밭 / Jeju Gott Batt

 

우리쌀과 제주 시트러스로 빚은 맑은 술~

인공 감미료 없이 국내산 쌀과 제주 시트러스로 빚은 지역특산주입니다.

제주섬이 천천히 걸러낸 맑은 화산암반수와 국내산 햅쌀로 두 번 술을 빚고 제주도 유기농 한라봉, 귤, 당유자 등을 브랜딩해 향을 입혔답니다.

다채롭게 느껴지는 산미와 은은한 단맛을 시나몬이 정리해주는 깔끔한 맛이 특징이에요!

🍶페어링 푸드: 해산물요리

Pure Spirit Crafted with Our Rice and Jeju Citrus~

This regional specialty is made from domestic rice and Jeju citrus without any artificial sweeteners. It's crafted with clear volcanic bedrock water naturally filtered by the island of Jeju and newly harvested domestic rice.

Then, it's infused with the scents of Jeju's organic Hallabong, mandarins, and wild yuzu.

The taste is characterized by a diverse range of citrus flavors and a subtle sweetness, all neatly balanced by the essence of cinnamon.

🍶Pair it with: Seafood dishes

만다린 약주 / Mandarin Yakju
주종 / Type
약주 / Yakju
양조장 / Brewery
제주곶밭 / Jeju Gott Batt
도수 / Alcohol Content
12%
용량 / Volume
375ml
원재료 / Ingredients
정제수, 멥쌀(국내산), 감귤농축액, 진피(감귤껍질), 귤꽃, 한라봉과피, 당유자 과피, 계피, 밀누룩(우리밀)
Purified water, domestic rice (domestic), concentrated tangerine juice, tangerine peel, tangerine blossom, Hallabong fruit peel, citron fruit peel, cinnamon, and wheat malt (domestic wheat)
가격 / Price
15,9000원(Won)
판매처 / Retailer
제주곶밭 스마트스토어
Jeju Gott Batt Smart Store

어우야 / Oh My!

제주본초협동조합 / Jeju Medicinal Herb Cooperative

 

밤을 여는 당신, 어우야!

제주 바다의 해풍을 맞고 자란 야관문(비수리)을 3대째 내려오는 전통방식으로

45일간의 시간동안 정성으로 만든 100% 발효주입니다.

주정을 조금도 넣지 않고 순수하게 자연 발효하여 깔끔하고 쌉쌀한 야관문의 맛이 도드라지

은은하게 단맛이 더해져 화이트 와인과 같이 편하게 즐길 수 있습니다.

🍶페어링 푸드: 제주도의 싱싱한 해산물요리

You who open the night, Oh my!

Yagwanmun-ju, made in the traditional way with three generations of Yagwanmun (Lespedeza cuneata) grown in the sea breeze of Jeju Island!

Using only Yagwanmun grown in Jeju, this is a fermented liquor.

Made with care over 45 days in the traditional way of three generations of Yagwanmun (Lespedeza cuneata) grown in the sea breeze of Jeju Island.

It is 100% fermented liquor that is pure and naturally fermented without any added brewing agents.

It has a clean and crisp taste of Yagwanmun with a subtle sweetness, making it easy to enjoy like white wine

🍶Pair it with: Fresh Seafood Dishes from Jeju Island

어우야 / Oh My!
주종 / Type
기타주류 / Other Liquor
양조장 / Brewery
제주본초협동조합
Jeju Medicinal Herb Cooperative Brewery
도수 / Alcohol Content
16%
용량 / Volume
365ml
원재료 / Ingredients
황칠나무(제주산 무농약), 정제수, 포도당, 효모
Dendropanax morbiferus (Jeju-grown, pesticide-free), purified water, glucose, yeast
가격 / Price
13,000원(Won)
판매처 / Retailer
제주본초협동조합 스마트스토어
Jeju Medicinal Herb Cooperative Smart Store

오늘 소개해 드린 제주 술 관심있게 보셨나요?

제주도 여행을 계획 중인 분이 계시다면! 이번 소개가 더더욱 유익하게 다가오셨을 거라 믿어 의심치 않습니다! 😊

이 기회에 더술닷컴이 소개해드린 제주 전통주와 함께 제주 여행의 특별함을 더 만끽해보세요!

다음주에 더 맛있고 즐거운 소재로 찾아올게요~

쌀쌀해지는 날씨에 모두 건강 유의하세요!

 

Did you find today's introduction to Jeju liquor interesting?

If you're planning a trip to Jeju Island, I believe this introduction will be even more helpful for you! 😊

Take this opportunity to enjoy the uniqueness of your Jeju trip with the traditional Jeju liquor introduced by thesool.com! We'll be back next week with even more delicious and enjoyable content~

Take care of your health on these chilly days!

 


 

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*지나친 음주는 뇌졸중, 기억력 손상이나 치매를 유발합니다. 임신 중 음주는 기형아 출생 위험을 높입니다.

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